Blog > Komentarze do wpisu

Makowiec z jab趾ami

Makowiec ten w tym roku go軼i po d逝giej przerwie na 鈍i徠ecznym stole. Rodzinie bardzo smakowa i dlatego tez znik jako pierwszy.

 

400g maku

250g margaryny

8 jaj (bia趾a ubi)

2造瞠czki proszku do pieczenia

1 szk. kaszy manny

1i 1/2szkl cukru

6 du篡ch jab貫k(jab趾a zetrze na tarce o du篡ch oczkach)

1 cukier waniliowy

Mak sparzy zemle dwa razy. 草速ka utrze z cukrem margaryn. Nast瘼nie doda mak, kasze mann, proszek do pieczenia, starte jab趾a wymiesza mas. na koniec doda ubite bia趾a i delikatnie wymiesza. Piec ok. 50 min w temp.180*C

makowiec
pi徠ek, 02 stycznia 2009, misiadk

Komentarze
2009/01/02 14:47:03
Wygl康a bardzo apetycznie, taki mokry. To b璠zie nast瘼ny makowiec jaki zrobi :)
-
2009/01/02 17:14:02
Dla lubi帷ych "mokre" ciasta mog go z czystym sumieniem poleci:) dlatego te zago軼i i u nas na 鈍i皻a
-
2009/01/03 22:53:51
ja nie miele maku , dodaje suchy oraz duzo bakalii-jest pyszny i nie ma sily by sie nie udal. Smakuje nawet jak zostnie za i rozmrozony......
-
2009/01/04 21:55:47
wygl康a tak apetycznie 瞠 chcia豉bym go teraz zje嗆 :)
-
2009/01/23 11:36:36
Apetyczny k御ek:)
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Rezeptebuch Kchenblogs Durszlak.pl