Blog > Komentarze do wpisu

Ciasto ma郵ankowe

Przepis na to ciasto pochodzi z gazetki pt. „Przy郵ij Przepis”. Wypr鏏owa豉m go ju par razy i z ka盥ym razem wychodzi idealnie.

Ciasto:

2,5 szk. m彗i

1 szk. cukru

1 szk. ma郵anki

½ szk. oleju

2 jaja

1 ma造 proszek do pieczenia

kruszonka ( u mnie kokosowa wg mojego przepisu)

100 g m彗i

80 g wi鏎k闚 kokosowych

80 g mas豉

50 g cukru pudru

Z podanych sk豉dnik闚 zagnie嗆 kruszonk

dowolne owoce ok. 500 g

Jaja ubi z cukrem, doda ma郵ank, olej a na ko鎍u m彗 i proszek do pieczenia. Wszystko dobrze ze sob po陰czy.

Ciasto wy這篡 do blaszki, na ciasto po這篡 owoce, a na ko鎍u posypa kruszonk. Piec ok. 40 min w temp 180*C. Smacznego.

ma郵ankowe

a tak w przekroju, jeszcze ciep貫

ma郵ankoe2

sobota, 21 lutego 2009, misiadk

Komentarze
2009/02/21 10:22:11
bardzo apetycznie wygl康a Twoje ciasto, ch皻nie zjad豉bym ten kawa貫czek :)
-
2009/02/21 10:45:20
Proporcje widz dok豉dnie takie same jak placek ma郵ankowy Tobatki (kt鏎y ja piek豉m na jogurcie). Czyli ju wiem, 瞠 ciasto jest pyszne :)

fajna musi by taka kokosowa kruszonka
-
2009/02/21 10:49:17
pysznie wygl康a Twoje ciasto, zjad豉bym ten kawa貫czek :)
-
2009/02/21 16:00:44
Takie letnie to ciasto:)
-
2009/02/26 19:18:46
Ten przepis b璠zie w sam raz na okazj, gdy zostanie mi ma郵anka po upieczeniu muffinek. Ju odpisa豉m go sobie :)
-
2009/02/26 19:44:55
olciaky Rzeczywi軼ie troche to ciasto przypomina lato adrijah Kruszonka kokosowa nadaje ciastu jeszcze ciekawszy smak Serdecznie zapraszam na kawa貫czek ciasta
-
Go嗆: , dab-bhx1-h-1-2.dab.02.net
2012/10/16 19:24:39
pycha ciasto dzisiaj pieklam i juz pol blachy zjedzone
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Rezeptebuch Kchenblogs Durszlak.pl