Blog > Komentarze do wpisu

Tort z kremem ma郵anym

Tort ten zaszczyci swoj obecno軼i na pewnej uroczysto軼i rodzinnej. Jako masy do prze這瞠nia u篡豉m kremu ma郵anego, kt鏎ego mo積a miesza z r騜nymi dodatkami tj. kakao, kawa, czekolada…

Najcz窷ciej jako cista do tortu u篡wam biszkoptu- tym razem go軼i bia造 biszkoptkt鏎y przyrz康zi豉m wg tego przepisu( pomijaj帷 kakao)

Krem ma郵any

2 jaja

¾ szk. cukru

1 kostka mas豉 ( ja daj zawsze 120 g mas豉 120g mas豉 ro郵innego)

1 造磬a spirytusu

Cukier waniliowy

Jaja z cukrem ubija podgrzewaj帷 na wolnym ogniu lub w k徙ieli wodnej- do ca趾owitego rozpuszczenia si cukru. Mas這 utrze na puch i nie przerywaj帷 ucierania dodawa stopniowo mas jajeczn na koniec doda spirytus.

Krem podzieli豉m na trzy cz窷ci (2 造磬i od這篡豉m do posmarowania bok闚 tortu), do dw鏂h doda豉m:

Krem + kakao

Krem + kawa mielona, zaparzona w ma貫j ilo軼i wody

Trzecia cz窷 bez dodatk闚

Biszkopt podzieli豉m na cztery kr捫ki, ka盥y z kr捫k闚 posmarowa豉m d瞠mem, nast瘼nie przek豉da豉m koleje warstwy kremem, boki posmarowa豉m kremem, wierzch pola豉m ciemn czekolad i posypa豉m tart bia陰 czekolad.

tort z kremem ma郵anym

tort z kremem ma郵anym1

pi徠ek, 05 lutego 2010, misiadk

Komentarze
2010/02/05 20:57:21
Wygl康a przepysznie:)
-
2010/02/05 21:34:17
Wow, jaki pi瘯ny tort :)
-
2010/02/05 21:37:41
Pi瘯ny torcik!:) taki ma郵ane s najlepsze!
-
2010/02/05 21:45:59
Takie ma郵ane kremy to w豉郾ie zim smakuj najlepiej :), mi這 mi, 瞠 Wam si spdoba :D
-
2010/02/05 23:26:49
Absolutnie zapisuj si na kawa貫czek :) Wspaniale wygl康a.
-
2010/02/06 20:34:50
郵iczny! dekoracja z czekolady podoba mi si najbardziej!
-
Go嗆: ania, abfx67.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/05/17 19:20:37
Wygl康a pysznie! Mam pytanie jaki d瞠m najlepszy??
-
2012/05/21 15:50:13
ja najcz窷ciej u篡wam jakiego kwaskowatego typu: z wi郾i, czerwonej porzeczki, agrestu
-
Go嗆: , cpe18593396a946-cm18593396a943.cpe.net.cable.rogers.com
2012/06/15 21:19:14
chyba mialas na mysli same zoltka, a nie jaka (jak napisalas) caly przepis jest do d... , bo 2 jaka to zarzadki jest krem, idiotka jestes!!!!
-
Go嗆: , aegy33.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/06/16 18:05:02
Ja bym na Twoim miejscu uwa瘸豉 co pisze a szczeg鏊nie jakich s堯w u篡wam, bo jak wiadomo w sieci nikt nie jest anonimowy i nigdy nie wiadomo na kogo natrafimy.
Co do kremu to proporcje s dobrze podane, a 瞠 Ty nie potrafisz zrobi czego tak banalnie prostego to ju nie moja wina....
-
2012/07/12 07:59:57
czy te jajka powinny wystygn望 najpierw?
-
Go嗆: , brm114.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/07/12 18:01:20
Jak zbyt mocno si podgrzej to mo積a przestudzi zimnej k徙ieli wodnej, cho mi si jeszcze to nigdy nie zdarzy這. Mas jajeczn zawsze mam cieplejsz od t逝szczu i tak dodaj i nigdy nic z貫go mi si nie przytrafi這.
-
2012/09/24 15:41:40
Robi豉m ten krem jest wy鄉ienity, tylko bardzo d逝go by rzadki. Robi豉m jajka na parze, mo瞠 za bardzo si podgrza造 i roztopi造 mas這. Czy Tobie te wychodzi p造nny?
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Rezeptebuch Kchenblogs Durszlak.pl