Blog > Komentarze do wpisu

Cha趾a na ma郵ance

Ciasto:

500 g m彗i

60 g roztopionego mas豉

2 造瞠czki cukru

1 p豉ska 造瞠czka soli

25 g dro盥篡 鈍ie篡ch

100 ml mleka

200 ml ma郵anki

1 jajo

M彗 wsypa do miski, zrobi do貫k pokruszy dro盥瞠, doda ciep貫go mleka i cukier, zrobi zaczyn. Do wyro郾i皻ego zaczynu doda ma郵ank, roztopione mas這, jajko, s鏊, zarobi ciasto, pozostawi do wyro郾i璚ia. Wyro郾i皻e ciasto wy這篡 rozwa趾owa na prostok徠, ponacina boki sk豉da je do 鈔odka zak豉daj帷 jeden na drugi (tutaj podgl康 sk豉dania cha趾i, oczywi軼ie bez nadzienia). Gotow cha趾 pozostawi do wyro郾i璚ia- powinna podwoi swoj obj皻o嗆, przed w這瞠niem do pieca posmarowa roztrzepanym jajkiem lub lekko os這dzon wod, piec w 180*C przez ok. 40 minut.

cha趾a na maslance

wtorek, 25 maja 2010, misiadk

Polecane wpisy

  • Kolorowa bagietka II

    I nadszed czas ... i w ko鎍u zrobi豉m zdj璚ie i prezentuje zgodnie z zapowiedzi(tylko nie s康zi豉m, 瞠 tak d逝go b璠zie to trwa這, za co przepraszam) A zamia

  • Chleb jab趾owy

    Chleb jab趾owy? Czemu nie, cho nie przypomina tego tradycyjnego chleba to warto go wypr鏏owa. Szczerze m闚i帷 ja sk豉niam si bardziej ku nazwie „keks j

  • Chrupkie ziarniste pieczywo

    Na ten przepis natkn窸am si szukaj帷 zupe軟ie co innego, zapisa豉m i ci庵le zwleka豉m, a to nie mia豉m wszystkich sk豉dnik闚, albo brak czasu itp. W ko鎍u prz

Komentarze
justmydelicious
2010/05/25 10:57:41
taka domowa cha趾a rzeczywi軼ie chyba najlepsza jest z d瞠mem :)
-
2010/05/25 11:04:32
Cha趾a wysz豉 Ci idealna :) Puszysta i pi瘯nie zapleciona :)
-
wiosenka27
2010/05/25 14:38:35
Pyszna, puszysta cha趾a:)
-
majanaboxing
2010/05/25 17:11:47
Cha貫czka, mniam,a mi tu pachnie!:)
-
ugotujmy
2010/05/25 20:03:01
posmarowana d瞠mem.. i kubek mleka. by這by idealnie.
-
2010/06/03 15:20:33
Wspania豉 na poranne sniadanie :) i ten dzem...
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Rezeptebuch Kchenblogs Durszlak.pl