pi徠ek, 28 listopada 2008

500 g jogurtu naturalnego

250 g 鄉ietany krem闚ki

50 g cukru

1 cukier waniliowy

sok z jednej cytryny

瞠latyna (na 1/2 l wody)

妃ietan ubi doda cukier i 瞠latyn. Jogurt roztrzepa trzepaczk. Nast瘼nie doda sok z cytryny i ubit 鄉itan, wymiesza. Mas w這篡 najlepiej na noc do lod闚ki, podoawa z musem owocowym.

Smacznego

17:12, misiadk
Link Dodaj komentarz »
czwartek, 27 listopada 2008

daktyle

boczek w plastrach

Piekarnik nagrzewamy na 200*C. Daktyle owijamy plasterkiem boczku, k豉dziemy na blasze. Pieczemy ok. 15-20 min, podajem na ciep這.

zamiast daktyli mo積a u篡 郵iwek

wtorek, 25 listopada 2008
Sos ten stosuj do wielu potraw a nawet polecam go z ugotowanym na sypko ry瞠m lub makaronem

1 cebula

50 g mas豉

200 g 鄉ietany 18%

1 造磬a oleju

1 造磬a maki

1 造磬a papryki s這dkiej

s鏊

pieprz

Cebule pokroi podsma篡 na ma郵e. Nast瘼nie doda olej, papryk, m彗 i 鄉ietan wymiesza, zagotowa i doprawi sol i pieprzem.

18:45, misiadk
Link Dodaj komentarz »
czwartek, 20 listopada 2008

ciasto:

250 g m彗i

125 g cukru

1jajo

150 g mas豉

Wszystkie sk豉dniki casta po陰czy ze sob, i wy這篡 tortownic.

masa:

1 kg jab貫k obranych i pokrojonych w drobn kostk (polecam odmiany szara reneta, bojkent czyli takie, kt鏎e si nie rozgotowuj)

250 g cukru

3/4 l bia貫go wina

2 torbki budyniu waniliowego (bez cukru)

Budynie ugotowa na winie, doda cukier na ko鎍u jab趾a -wymiesza. Mas wy鹵y na ciasto.Piec ok 1 godz w temp 170*C.Po wystudzeniu ciasta mo瘸 wierzch udekorowac bit 鄉ietan, ciasto smakuje lepiej na drugi dzie.

20:25, misiadk
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 18 listopada 2008

w豉郾ie zrobi豉m sobi przerw瞝 nauce (w niedziel kolokwium )za oknem na 陰ce szron -idzie zima a z ni 鈍ieta i ca貫 mnustwo smako造k闚. W przerwch nauki postaram zamie軼i pare moich ulubionych przepis闚.A co do wygl康u moje strony to te powoli kumam jak j upi瘯szy tylko potrzebuj troche wi璚ej czsu.

11:57, misiadk
Link Dodaj komentarz »
poniedzia貫k, 17 listopada 2008
Ten przepis dosta豉m od mojej przyjaci馧ki za co jej serdecznie dzi瘯uje, a 瞠 rodzinka go uwielbia to czesto go軼i na naszym stole

ciasto:

6 jaj

o,5szkl. m彗i

100g m彗i

0,5 szkl wi鏎k闚 kokosowych

100g zmielonej gorzkiej czekolady

1 proszek do pieczenia (ma造 na 0,5 kg m彗i)

0,5 szkl cukru

草速ka oddzieli od bia貫k. Ubi bia趾a na sztywno nas瘼nie doda cukier dalej ubijaj帷 doda 鄴速ka. Sypkie produkty po陰czy ze sob dodawa po 造盧edo masy jajecznej i delikatnie mieszamy, mas wyk豉damy do tortownicy, pieczemy ok40 min w 180*C

krem:

0.5l 鄉ietany krem闚ki

5 造瞠k mocnej esencji z kawy

3 造ki cukru pudru

瞠latyna

妃ietan ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy cukier kaw i 瞠latyn

Upieczone ciasto przekrawamy na dwie cz窷ci.3/4 masy wyk豉damy do 鈔odka, reszt smarujemy wirzch i posypujemy startczekolad. Smacznego

ps. W przysz這軼i postaram si o zdi璚ie

18:00, misiadk
Link Dodaj komentarz »
dzi za這zy豉m bloga i postarm sie aby by jak nabarziej kulinarny (to moje hobby ) a jak to na pocz徠u bywa mo瞠 nie wygl康a na zby zach璚aj帷y ale to z czasem si zmieni (prosz o cierpliwo嗆)
13:34, misiadk
Link Komentarze (1) »
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Rezeptebuch Kchenblogs Durszlak.pl