鈔oda, 01 grudnia 2010

Cudownie pachn帷e kokosem i czekolad, 鈔odek mi璚iutki a boki chrupi帷e. Ciasteczka s 豉twe i szybkie do wykonania, co jest du膨 zalet.Przepis znalaz豉m tutaj, w nawiasach s moje zmiany, kt鏎e wprowadzi豉m. Po upieczeni ciastka znakomicie si przechowuj( u mnie przez 2 tygodnie zamkni皻e w puszce, p騧niej zosta造 tylko okruszki)

Zanim przejd do przepisu chcia豉m wszystkim podzi瘯owa, kt鏎zy zagl康ali na mojego bloga, mimo i przez pewien czas nie ukazywa造 si nowe przepisy.

125 g mas豉 ( ja da豉m 60 g mas豉 i 60 g margaryny)

125 g cukru ( ja da豉m 100g cukru)

1 jajko

175 g wi鏎k闚 kokosowych

75 g m彗i

½ 造瞠czki proszku do pieczenia

100 g posiekanej gorzkiej czekolady( ja da豉m 60 g)

Mas這 i cukier ubi mikserem na puszysta mas nast瘼nie doda jajko, na ko鎍u doda pozosta貫 sk豉dniki. Gotowe ciasto pozostawi w zimnym miejscu, na co najmniej 1 godz. ( ja wstawi豉m do lod闚ki na ok. 30 min). Po wystudzeniu nabiera ciasto 造瞠czk uk豉da na blasze ma貫 kopczyki, pozostawiaj帷 ok. 3 centymetrowe odst瘼y, gdy ciastka podczas pieczenia rozp造waj si. Piec ok. 10- 12 min w 180*C.

ciastka kokosowo- czekoladowe

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Rezeptebuch Kchenblogs Durszlak.pl