warzywa na ciep這

poniedzia貫k, 23 marca 2009

1 kapusta peki雟ka (u mnie ok. 700 g )

1 鈔ednia cebula

1 du瞠 kwa郾e jab趾o np. szara reneta, bojkent

2 造磬i mas豉

s鏊

pieprz

Cebule kroimy w drobn kostk, jab趾o obieramy i trzemy na tarce o du篡ch oczkach. Kapust peki雟k kroimy w cienkie paski( cz窷 bia陰 kroj cieniej, a li軼ie szerzej).W garnku rozpuszczamy mas這 dodajemy cebule i lekko j szklimy. Do cebuli dodajemy jab趾o i chwile dusimy (ok 2 minuty) kapust ( bia貫 cz窷ci) gotujemy ok. 4-5 min, nast瘼nie dodajemy reszt kapusty (軼i庵amy z ognia, wystarczy 瞠 li軼ie lekko si sparz) i doprawiamy sol i pieprzem.

kap pek 1

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Rezeptebuch Kchenblogs Durszlak.pl