sa豉tki

pi徠ek, 22 maja 2009

500 g ziemniak闚 ugotowanych

300 g jogurtu ba趾a雟kiego

3 z帳ki czosnku

og鏎ek 鈍ie篡

s鏊

pieprz

koperek

Ugotowane ziemniaki kroimy w do嗆 du膨 kostk, og鏎ek obieramy i trzemy na tarce o du篡ch oczkach, czosnek przecisn望 przez praske. Wszystkie sk豉dniki 陰czymy ze sob, doprawiamy sol i pieprzem. Sa豉tka smakuje lepiej, gdy postoi 2-3 godz. w lod闚ce.

sa豉tka ziemniaczana

wtorek, 03 marca 2009

Jest szybka i smaczna, czyli co dla zapracowanych albo, gdy ” go軼ie pukaj do drzwi”.

1 s這ik selera

1 puszka kukurydzy

1 鈔ednia czerwona cebula

1-2 pomidory

4 og鏎ki kiszone

2-3 造磬i majonezu

ew. s鏊 i pieprz

Seler i kukurydze ods帷zamy z zalewy, cebule drobno kroimy, og鏎ki trzemy na tarce o du篡ch oczkach, pomidory kroimy w do嗆 du瞠 kawa趾i. Warzywa wk豉damy do miski i mieszamy z majonezem. Ja tej sa豉tki nie sole i nie dodaje pieprzu, gdy warzywa nadaj wystarczaj帷o du穎 smaku, a poza tym w majonez zawiera przyprawy. Zamiast majonezu mo積a doda jogurt ba趾a雟ki lub kwa郾 鄉ietan 12%.

sa豉tka0

 

sa豉tka1

sa豉tka2
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Rezeptebuch Kchenblogs Durszlak.pl